36 weken controle

Rond de 36 weken bespreken we op welk moment je moet bellen als je bevalling begint. Ook krijg je informatie over de kraamtijd. Als je graag een bevalplan wilt schrijven kun je dat nu bespreken. Ook krijg je een liggingsecho om te kijken of de baby met zijn/haar hoofd naar beneden ligt.

In een geboorteplan beschrijf je jouw wensen rondom de bevalling. Sommige vrouwen vinden het fijn om zich zo alvast voor te bereiden op de bevalling. Het is bedoeld om de verloskundige en andere zorgverleners te laten weten wat je belangrijk vindt. Wat jouw ideeën en wensen zijn. Hoe jij graag wilt dat mensen met je omgaan.
Tegelijk is het een manier om met je partner te bespreken wat jullie verwachtingen zijn van de bevalling en van elkaar. Door een geboorteplan blijf je betrokken bij de gebeurtenissen tijdens de bevalling en de beslissingen die genomen worden. Ook op momenten dat je zelf niet goed kunt vertellen wat je wilt.
Zie voor meer informatie en formulieren over het geboorteplan: geboorteplan.

Belangrijk is dat je je baby goed voelt bewegen. Als de baby minder of niet beweegt, bel dan meteen naar ons spoednummer. Wacht niet een dag af, het is voor ons een kleine moeite om een extra controle te doen.