Bevalling

Tussen de 37e en 42e zwangerschapsweek mag je met ons thuis, bij ons op de praktijk in een geboortekamer of in het ziekenhuis bevallen. Ook in het ziekenhuis doen we de bevalling.

Wanneer moet je ons bellen? Onder de volgende kopjes wordt beschreven wanneer je ons moet bellen, wat je geregeld moet hebben en wat opties zijn rond de bevalling.

Plaatsen om te bevallen

Er zijn meerdere mogelijkheden om te bevallen in Amsterdam: thuis, poliklinisch in een ziekenhuis, in het bevalcentrum in het OLVG west of bij ons op de praktijk in een van onze bevalkamers.

Thuis

Als je thuis wilt bevallen, komen we bij jullie, we zetten onze spullen klaar en blijven, als dat al nodig is, bij je. Ook bellen we kraamzorg om ons te assisteren in de thuissituatie.
Voor een veilige bevalling zijn we voorbereid op allerlei situaties. We hebben zuurstof voor de baby, medicijnen voor een minimaal bloedverlies en om de moederkoek zonder problemen geboren te laten worden.
Bij spoed kunnen wij ook een knip zetten. Ben je ingescheurd of heb je een knip, dan hebben we daarvoor het benodigde hechtmateriaal.
Maar als er ook maar enig risico bestaat voor jou of je baby, gaan we natuurlijk alsnog naar het ziekenhuis.

Poliklinisch

Als je poliklinisch in het ziekenhuis bevalt dan doen wij gewoon de bevalling met jullie. Bel ons altijd eerst. Wij komen bij jullie thuis langs en wij bellen als het daarvoor tijd is, een ziekenhuis naar keuze om te overleggen of er plek is. We gaan met jullie mee en blijven bij jullie.

Geboortecentrum Rhea

In ons geboortecentrum Verloskundigenpraktijk Hygiëa kun je bevallen in een van onze twee speciaal ingerichte bevalkamers. Alle noodzakelijke faciliteiten zijn daar aanwezig en hier kunnen de aanstaande moeders en vaders met ondersteuning van de eigen verloskundige en de eigen kraamzorg in alle rust bevallen. We blijven in de buurt om je goed te begeleiden en voor de partner is er een lekkere stoel om in te zitten. Ook een doula is van harte welkom en uiteraard zijn alle hulpmiddelen aanwezig om de bevalling minder pijnlijk en zo prettig mogelijk voor je te laten verlopen.

Als de bevalling begint kunnen we eerst bij jullie langs komen of jullie komen direct naar de praktijk. Bel wel altijd eerst van te voren als jullie willen komen, we zijn niet altijd op de praktijk aanwezig.

Voor meer info zie hier.

Ziekenhuizen

Wij hebben niet een vast ziekenhuis waar we mee samenwerken. De volgende ziekenhuizen zijn in en in de buurt van Amsterdam: