Plaatsen om te bevallen

Er zijn meerdere mogelijkheden om te bevallen in Amsterdam: thuis, poliklinisch in een ziekenhuis en in het bevalcentrum in het Sint Lucas Andeas Ziekenhuis.

Thuis

Als je thuis wilt bevallen, komen we bij jullie, we zetten onze spullen klaar en blijven, als dat al nodig is, bij je. Ook bellen we kraamzorg om ons te assisteren in de thuissituatie.
Voor een veilige bevalling zijn we voorbereid op allerlei situaties. We hebben zuurstof voor de baby, medicijnen voor een minimaal bloedverlies en om de moederkoek zonder problemen geboren te laten worden.
Bij spoed kunnen wij ook een knip zetten. Ben je ingescheurd of heb je een knip, dan hebben we daarvoor het benodigde hechtmateriaal.
Maar als er ook maar enig risico bestaat voor jou of je baby, gaan we natuurlijk alsnog naar het ziekenhuis.

Poliklinisch of in bevalcentrum

Als je poliklinisch in het ziekenhuis bevalt/in bevalcentrum dan doen wij gewoon de bevalling met jullie. Bel ons altijd eerst. Wij komen bij jullie thuis langs en wij bellen als het daarvoor tijd is, een ziekenhuis naar keuze om te overleggen of er plek is. We gaan met jullie mee en blijven bij jullie.

Ziekenhuizen

Wij hebben niet een vast ziekenhuis waar we mee samenwerken. De volgende ziekenhuizen zijn in en in de buurt van Amsterdam: