Geboortecentrum

Bevalkamers bij Verloskundigenpraktijk Hygiëa

In ons geboortecentrum Verloskundigenpraktijk Hygiëa kun je bevallen in een van onze twee speciaal ingerichte bevalkamers. Alle noodzakelijke faciliteiten zijn daar aanwezig en hier kunnen de aanstaande moeders en vaders met ondersteuning van de eigen verloskundige en de eigen kraamzorg in alle rust bevallen. We blijven in de buurt om je goed te begeleiden en voor de partner is er een lekkere stoel om in te zitten. Ook een doula is van harte welkom en uiteraard zijn alle hulpmiddelen aanwezig om de bevalling minder pijnlijk en zo prettig mogelijk voor je te laten verlopen.

Waarom?

Steeds meer vrouwen kiezen voor een bevalling in ons bevalcentrum. Soms is het praktischer om hier te bevallen vanwege je woonsituatie of de bereikbaarheid daarvan. Bovendien; als de situatie medisch ingrijpen nodig maakt ben je, door onze centrale ligging snel in het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Dat zal meestal het UMC Amsterdam locatie AMC, Amstelland (ziekenhuis in Amstelveen) of het OLVG West zijn; een ambulance is daar dan in vijf minuten. Ook als er geen ambulance nodig is brengen we je met onze auto snel in een ziekenhuis.

Wanneer?

Je hoeft niet te wachten op 5 tot 6 cm ontsluiting om hierheen te komen, als de weeën goed doorzetten en je hebt 2 tot 3 cm ontsluiting ben je van harte welkom. Hier kun je dan rustig de weeën opvangen en hoef je je in principe niet meer te verplaatsen. Als na de bevalling alles goed gaat met moeder en kind gaan jullie na een paar uurtjes weer lekker naar huis.

Wie?

Uiteraard is iedereen welkom in ons geboortecentrum. Voor als je in een huiselijke omgeving wil bevallen is dit een mooi alternatief voor de poliklinische bevalling, voor iedereen die niet thuis kan of wil bevallen.

De kamers

Beide kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met douche, toilet, wastafel en eventueel een bevalbad voor een ontspannen bevalling. De kamers zijn huiselijk ingericht zodat je in een prettige en intieme sfeer kunt bevallen.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden als je in een van onze bevalkamers wilt bevallen. We rekenen wel €100,00 voor het gebruik van het bevalbad; er wordt een apart pakket geopend met steriele materialen met bijvoorbeeld een schoon zeil voor in het bad.

Hulpmiddelen

Er is een aantal hulpmiddelen aanwezig:

  • een Geboorte-TENS;
  • een CUB (opblaasbare baarkruk);
  • houten baarkruk;
  • douchestoel; en
  • als je wilt kun je gebruik maken van een bevallingsbad.

Geboorte-TENS
Dit apparaat is speciaal geschikt gemaakt voor pijnverlichting bij de bevalling. Doordat je zelf de pijn kunt verlichten, kun je je beter ontspannen. Daardoor gaat de ontsluiting vaak sneller. Omdat je minder pijn hebt, ben je na de bevalling ook weer sneller mobiel; minder pijn kost minder energie. Voor meer informatie zie www.geboortetens.nl.

geboorte-tens

Bevallingsbad
Een bevallingsbad is prettig voor het opvangen van de weeën en je kunt er ook in bevallen. Bevallen in water is heel natuurlijk en ontspannen. Het heeft verschillende voordelen:

  • warm water werkt ontspannend;
  • bewegen kan soms makkelijker zijn in water;
  • de baring kan makkelijker verlopen, doordat het warme water je spieren spoeler maakt; en
  • voor de baby kan de overgang rustiger zijn.

bevallingsbad

Baarkruk CUB
De CUB is een fijne, comfortabele, opblaasbare ondersteuning, die lijkt op een poef, speciaal ontworpen om moeders te helpen bij een actieve, natuurlijke bevalling. Voor meer informatie https://www.prettymum.nl/cub-support-beval-en-baarkruk.html.

baarkruk-cub

Wat mee te nemen?

Eigenlijk hoef je alleen je kraampakket mee te nemen. Wij zorgen voor het bedlinnen en badlakens en de hydrofiele luiers voor de baby. Ook zorgen we voor voedsel en het drinken en de beschuit met muisjes liggen klaar!

Als je interesse hebt in het gebruik van een van onze bevalkamers laat ons dat dan weten. Ook als je meer informatie wilt of je wilt de kamers bekijken dan staan we klaar voor je.

Verloskundigenpraktijk Hygiëa
Rheastraat 53A
1076 DS Amsterdam

bevalkamer1

bevalkamer2

bevalkamer3