Kraambed

Kraambed controles

Als je na de bevalling thuis bent met de baby heb je, tot de 8e of 10e dag, overdag een kraamverzorgster in huis, die je helpt met de verzorging van je baby; voor het eerst verschonen, in badje doen, controles bij de baby, waar je op moet letten bij de baby en bij jezelf.
We bezoeken je om de dag om jou en je baby te controleren en je vragen te beantwoorden.
In deze periode zijn wij verantwoordelijk voor jou en je baby dus als er iets is kun je ons altijd bereiken op het spoednummer. Dan komen we zo snel mogelijk.

Hielprik en gehoortest

Tussen de 5e en 8e dag krijgt de baby een prik in het voetje om een aantal ziektes uit te sluiten. Ook wordt dan de gehoortest gedaan. Voor meer informatie kun je kijken op hielprik.

Anticonceptie en spiraaltje laten zetten

Na de bevalling ben je na een aantal weken weer vruchtbaar. Ons advies is wel om een paar maanden te wachten voordat een eventueel volgend kind komt. Onder het kopje anticonceptie en spiraaltje kun je meer lezen over anticonceptie vormen na het krijgen van een kindje, waaronder het spiraaltje. Deze kunnen wij op de praktijk inbrengen. Bij vragen of het maken van een afspraak mail of bel ons.